Som besökare på Left Side Of The Brain samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Oroa dig inte! Du blir smal och mår bättre av ost, choklad och rödvin

Glöm allt du lärt dig om choklad, rödvin och ost! Ny forskning visar att det är precis det vi ska äta för att må så bra som möjligt!

Professorn Tim Spector på Kings College i London har en lite annorlunda syn på det där med dieter. Hans forskning pekar nämligen på att vi helt har missförstått vad det är som gör oss hälsosamma.

Spector menar att kalorier spelar betydligt mindre roll än vi tidigare har trott, och att det i själva verket handlar om att ha en bra och varierad bakterieflora i våra kroppar.

För att lyckas med detta rekommenderar han att vi äter saker som ost, rödvin, olivolja, nötter, frön, choklad och yoghurt.

Det allra bästa för hälsan och vikten är att äta opastöriserad ost, som gruyère och appenzeller. Det innehåller massvis med bra bakterier som enligt Spector gör mirakel med våra kroppar. Vill man dricka ett gott portvin till osten är det fritt fram, precis som en/några bitar/kakor choklad.

Detta skriver Daily Mail om.

Blir det mer ost, choklad och rödvin för dig nu?

Av Totte Löfström
publicerad 2016-04-15 10:51
I denna artikel: Choklad Ost rödvin Gruyère Appenzeller Tim Spector Kings College Forskning Vetenskap Diet